THE SELECTION OF AUSPICIOUS CULTIVAR AND HYBRID BROCCOLI
Maqola haqida umumiy ma'lumotlar
In this article highlights of the significance of broccoli, its biological characteristics, technology of cultivation, as well as the auspicious cultivars and heterozygous hybrids grown in Uzbekistan, which included in the state register.
1. Арипова Ш.Р. Брокколи ва брюссель карами етиштириш. Т., 2021.
2. Болтаев М.А., Асатов Ш.И. Такрорий экин сифатида брокколини етиштириш технологияси бўйича тавсиянома. Т., 2019.
3. Вибе Г.И. Брокколи //Овощеводство. Москва, Колос, 2000.
4. Кичунов Н.И. Культура капусты и брокколи Москва., 1971.
5. Косицина О.А. Оценка коллекции брокколи на скороспелость и урожайность в агроклиматических условиях Среднего Приамурья. Дальневосто чный аграрный вестник. Владивосток, 2016, №1 (34) с.32-39.
6. Sirojiddin Qo‘Shoqovich Qahhorov, Sobir Toyirovich Sanayev, & Alisher Erkinovich Botirov (2022). BROKKOLI KARAMINING OZIQ OVQAT XAVFSIZLIGIDA TUTGAN OʻRNI. Academic research in educational sciences, 3 (4), 97-101. doi: 10.24412/2181-1385-2022-4-97-101.
7. Остонақулов, Т. Э., Халилов, Н. Х., Луков, М. Қ., & Санаев, С. Т. Такрорий экинлар фаровонлик манбаи. Кулланма. Самарканд-2017, 4.
8. Санаев, С. Т., Комилова, М. М., & Холмирзаев, Б. Х. (2019). ОСОБЕННОСТИ ВЫРАЩИВАНИЯ РАННИХ СОРТОВ БЕЛОКОЧАННОЙ КАПУСТЫ В ЮЖНОМ РЕГИОНЕ УЗБЕКИСТАНА. In СОВРЕМЕННОЕ СОСТОЯНИЕ, ТРАДИЦИИ И ИННОВАЦИОННЫЕ ТЕХНОЛОГИИ В РАЗВИТИИ АПК (pp. 229-231).
Kakhkhorov, S. K., Nurmatov , S. S., & Sanaev , S. T. (2022). THE SELECTION OF AUSPICIOUS CULTIVAR AND HYBRID BROCCOLI. Academic Research in Educational Sciences, 3(1), 114–117. https://doi.org/ 10.24412/2181-1385-2022-01-114-117
Kakhkhorov, Sirojiddin , et al. “THE SELECTION OF AUSPICIOUS CULTIVAR AND HYBRID BROCCOLI.” Academic Research in Educational Sciences, vol. 1, no. 3, 2022, pp. 114–117, https://doi.org/ 10.24412/2181-1385-2022-01-114-117 .
Kakhkhorov, K., Nurmatov , S., and Sanaev , T. 2022. THE SELECTION OF AUSPICIOUS CULTIVAR AND HYBRID BROCCOLI. Academic Research in Educational Sciences. 1(3), pp.114–117.