BROKKOLI KARAMINING OZIQ OVQAT HAVSIZLIGIDA TUTGAN OʻRNI
Maqola haqida umumiy ma'lumotlar
Brokkoli (Brassica oleracea var. Italica) karamdoshlar oilasiga mansub bo‘lib o‘zining kimyoviy tarkibi, oziqaviylik xususiyati va shifobaxshligi bilan ajralib turadi. Bu maqolada brokkoli karamining ahamiyati, biokimyoviy tarkibi va foydali xususiyatlarini hisobga olgan holda insonlarning oziq ovqat havfsizligida tutgun oʻrniga eʼtibor qaratgan holda bir qancha adabiyotlar yuzasidan tahlil qilindi. Shu asnoda quyidagi xulosalar jamlandi; havo harorati +20°С ga yetgandan buning karamboshi yaxshi shakillanishi, organizmga nisbatan yengil hazm bo’lishi va inson organizmidagi xolistirin moddasini yig’ilishini oldini olishi kabi xususiyatlari o’rganildi. Brokkoli karami bugungi kunda kundalik oziq-ovqat ratsionida o‘zining dietalik xususiyatini hisobga olgan holda keng jamoaga tadbiq qilsa maqsadga muvofiq bo‘ladi.
1. Андреев Ю.М., - Овощеводство. М., 2002.
2. Арипова Ш.Р. - Брокколи ва брюссель какрами етиштириш. Т., 2021.
3. Болтаев М.А., Асатов Ш.И. - Такрорий экин сифатида брокколини етиштириш технологияси бўйича тавсиянома. Т., 2019.
4. Балашев Н.Н., - Сабзавотчилик. Т.,1977.
Qahhorov, S. Q., Sanayev, S. T., & Botirov, A. E. (2022). BROKKOLI KARAMINING OZIQ OVQAT HAVSIZLIGIDA TUTGAN OʻRNI. Academic Research in Educational Sciences, 3(4), 97–101. https://doi.org/10.24412/2181-1385-2022-4-97-101
Qahhorov, Sirojiddin, et al. “BROKKOLI KARAMINING OZIQ OVQAT HAVSIZLIGIDA TUTGAN OʻRNI.” Academic Research in Educational Sciences, vol. 4, no. 3, 2022, pp. 97–101, https://doi.org/10.24412/2181-1385-2022-4-97-101.
Qahhorov, Q., Sanayev, T., and Botirov, E. 2022. BROKKOLI KARAMINING OZIQ OVQAT HAVSIZLIGIDA TUTGAN OʻRNI. Academic Research in Educational Sciences. 4(3), pp.97–101.