ДУККАКЛИ ЭКИНЛАРНИНГ ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВСИЗЛИГИДАГИ АҲАМИЯТИ
Maqola haqida umumiy ma'lumotlar
Мақолада дуккакли экинлардан нўхат (Cicer arietinum L.), кўк нўхат (Pisum sativum L.), мош (Vigna radiata L.), ясмиқ (Lens culinaris), ловия (Phaseolus vulgaris), соя (Glycine max), ерёнғоқ (Arachis hypogaeae L.) ларнинг дон таркиби, организм учун фойдали ҳусусиятлари, озиқ-овқат хавсизлигида аҳамияти ҳақида маълумотлар tahlil qilingan.
- Агеева Н.М. Технологические аспекты повышения биологической ценности продуктов // Известия вузов. Пищевая технология. – 2001. №4. – С. 22-25.
- Атабаева Х.Н., З.У. Умаров, Ҳ.Ч. Бўриев ва бошқалар. «Ўсимликшунослик». «Меҳнат» нашриѐти, 2000 й. 241 – 243 б. 2.
- Бабоев, С. К., Холлиев, О. Э. Ў., Буронов, А. К., Маткаримов, Ф. И., & Бузуруков, С. С. (2021). ЯСМИҚНИНГ МАЙДА УРУҒЛИ ХАЛКАРО ЭЛИТА КЎЧАТЗОРИ ЎСИМЛИКЛАРИДА ҲОСИЛДОРЛИК БЕЛГИЛАРИ ТАҲЛИЛИ. Academic research in educational sciences, 2(2).
- Расулова, О.О., Досчанов, Ж. С., Амирова, М. А. Қ., & Ғойипова, Н. Ғ. Қ. (2022). ДУККАКЛИ ЎСИМЛИКЛАРНИНГ УНУВЧАНЛИГИ ВА УНИШ КУЧИГА “ЕР МАЛҲАМИ” МИКРОБИОЛОГИК ПРЕПАРАТИНИНГ ТАЪСИРИ. Academic research in educational sciences, 3(6), 387-391.
- Мавлянова Р.Ф., Сулаймонов Б.А., Болтаев Б.С., Мансуров Х.Г., Кенжабаев Ш.М. Мош етиштириш технологияси. Тавсиянома.- «Наврўз» нашриёти, Тошкент, Ўзбекистон, 2018.- 4 б.
- Маткаримов Ф.И., Бабаев С.К., Кулмаматова Д.Э., Тохирбоева Д.У. Влияние (действие) микробиологических препаратов на количество хлорофилла и каротиноидов у растений нута (Сicer areitinum L.) // Молодежная наука как фактор и ресурс инновационного развития, Сборник статей III международной научно-практической конференции, состоявшейся 15 апреля 2021 г. в г. Петрозаводске, Рассийская Федерация МЦНП“Новая наука” 2021, ст. 56-60
- Маткаримов Ф.И., Бабоев С.К., Давронов Қ.Д., Қулмаматова Д.Э., Тохирбоева Д.У. Нўхат етиштириш технологияси. Тавсиянома.- «Наврўз» нашриёти, Тошкент, Ўзбекистон, 2020.- 7 б.
- Маткаримов, Ф. И., & Бабоев, С. К. (2022). НЎХАТ ЎСИМЛИГИНИНГ УРУҒ УНУВЧАНЛИГИГА ВА ЎСИШ ДИНАМИКАСИГА МИКРОБИОЛОГИК ЎҒИТЛАРНИНГ ТАЪСИРИ. Academic research in educational sciences, 3(11), 237-241.
- Муртазоев М.З., МамарахимовО.М., Қодиров Ў.Ғ., Ўсимликшунослик // “Фан ва технологиялар” Тошкент 2012.51б.
- Петибская В.С. Соя: Химический состав и использование // – Майкоп: ОАО “Полиграф-ЮГ”. 2012. 432с.
- Подобедов А.В. Уникальные свойства сои // Достижения науки и техники АПК. – 2002. – № 6. – С. 42-45.
- ФАО (Продовольственная и сельскохозяйственная организация Объединенных Наций Москва, 2017 Зернобобовые культуры. Кн. Стр 5.)
- ФАО. (Зернобобовые – питательные зерна устойчивого будущего. 2016. С)
- Ҳ.Отабоева, 3.Умаров, Ҳ.Бўриев, С.Дўстмуродова, Ғ.Қурбонов, А.Алимов, Ғ.Раҳимов, И.Массино, О.Қодирхўжаев, Ўсимликшунослик (дарслик) МЕҲНАТЭ нашраёт, 2000 й, 134 бет.
- Ҳакимов, А. Э. Ў., & Мелиев, С. К. (2021). ЕРЁНҒОҚ ЎСИМЛИГИ ПОПУЛЯЦИЯЛАРИДА СУВ БАЛАНСИНИНГ ФИЗИОЛОГИК КЎРСАТКИЧЛАРИ. Academic research in educational sciences, 2(9), 457-462.
- FAO (2003) FAO Production Year Book 2003, Rome Italy
- Food and Agriculture Organization (2011) FAOSTAT. http:// faostat.fao.org (accessed July 2011).
- Grusak, M. A. (2009). Nutritional and health-beneficial quality. In W. Erskine, F. J. Muehlbauer, A. Sarker, & B. Sharma (Eds.), The lentil: Botany, production and uses (pp. 368–390). CABI. https://doi.org/10. 1079/9781845934873.0368
- I.Tog‘ayev Yuksak o‘simliklar sistematikasidan amaliy mashg‘ulotlar (uslubiy qo‘llanma) // “Namangan” nashriyoti, 2015 - 86 bet.
- Mustapha S., Mohammed U.M., Adeosun N.O., Mathew T.J., Muhammed S.S., Ibn-Aliyu A. Nutritional and Functional Characterization of Undecorticated Groundnut (Arachis hypogaea L.) Seeds from Bosso Market, Minna, Nigeria American Journal of Food Science and Technology, 2015, Vol. 3, No. 5, 126-131
- Wendy J. Dahl, Lauren M. Foster and Robert T. Tyler Review of the health benefits of peas (Pisum sativum L.) British Journal of Nutrition (2012), 108, S3–S10, doi:10.1017/S0007114512000852
- Yuldashov UX, Matniyazova HX, Azimov AA, Sherimbetov AG, Khamdullaev SA, Rasulova OO, Shavkiev JS (2021). Dependence of peroxidase (PO) and polyphenol oxidase (PPO) enzymes activity on plant productivity under the influence of phytopathogen micromycetes in soybean plant (Glycine max (L.) Merr.). Plant Cell Biotechnol. Mol. Biol. 22: 293-303
- https://manzur.uz/?p=1818
Расулова, О. О., Амирова, М. А., Ғойипова, Н. Ғ., & Маткаримова, С. Ҳ. (2024). ДУККАКЛИ ЭКИНЛАРНИНГ ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВСИЗЛИГИДАГИ АҲАМИЯТИ. Academic Research in Educational Sciences, 5(5), 136–140. https://doi.org/
Расулова, Ойгул, et al. “ДУККАКЛИ ЭКИНЛАРНИНГ ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВСИЗЛИГИДАГИ АҲАМИЯТИ.” Academic Research in Educational Sciences, vol. 5, no. 5, 2024, pp. 136–140, https://doi.org/.
Расулова, О., Амирова, А., Ғойипова, Ғ., and Маткаримова, Ҳ. 2024. ДУККАКЛИ ЭКИНЛАРНИНГ ОЗИҚ-ОВҚАТ ХАВСИЗЛИГИДАГИ АҲАМИЯТИ. Academic Research in Educational Sciences. 5(5), pp.136–140.