SHIRIN QALAMPIR NAV VA DURAGAYLARINI ISSIQXONALARGA EKISH MUDDATLARI
Maqola haqida umumiy ma'lumotlar
Mazkur maqolada shirin qalampirni dunyo bo`yicha еtishtirish holati, isitilmaydigan issiqxonalarda еtishtirilayotgan navning biologik xususiyatlari, ko„chat ekishning maqbul muddatlari, issiqxonalarning erta bahorgi havo, tuproq harorati hamda havoning nisbiy namligi tartibotlari to„g„risida tavsiyalar berilgan.
1. Аббасов А.М. Характеристика раѐнированных сортов. //Справочник по овощеводству, бахчеводству и картофелеводству. Ташкент. «Мехнат». 1986. – С. 29. 2.10. Аббосов А.М. Чучук қалампир. // Сабзавоткорлар китоби. Тошкент. Мехнат. 1988. – 50 Б.
2. Абдуллаев Б. Выращивание помидора повторной културой в Узбекистане. // Состояние, проблемы и перспективы овощеводства, бахчеводства и картофелеводства в Республике Узбекистан. Ташкент. 2003. – С. 156.
3. Abdullaev H.P., Tursunxo„jaev M.L., Xusanov D.N., Qishloq xo„jaligi еrlaridan unumli foydalanish–malakatning oziq–ovqat xavfsizligini ta‟minlash omili. // Toshkent, TURON–IQBOL. 2016. – 127– 133 B.
4. Авдеев Ю. И., Иванов Л.М., Кигашпаев О.И., Авдеев А. Ю. Перес. Селекция овощных пасленовых култур и огурса для фермерских, коллективных и дачных хозяйств. // Современное состояние картофелеводства и овощеводства и их научные обеспечение. с. Кайнар, НИИКОХ, 20–21 июля 2006 года. Алматы, 2006. – С. 132.
5. Azimov B. Ekish sxemalarining shirin qalampir navlari hosildorligiga ta‟siri. // O„zbekiston qishloq xo„jaligi jurnali. – Toshkent. 2016. – №3. – 29–30 B.
6. Azimov B.J., Azimov B.B., Azimov B.B. Shirin qalampir navlari. //Sabzavot, poliz va kartoshka ekinlaridan yuqori hosil olish omillari. Toshkent, 2008. – 14 B.
7. Azimov B.B., Mavlyanova R.F., Azimov B.J. O„zbekistonda shirin qalampirdan yuqori hosil olish bo„yicha tavsiyalar. // Toshkent, 2016. – 9 B. 19. Azimov B.J., Xakimov R.A., Abbosov A. M., Azimov B.B. Shirin qalampir. // Sabzavotchilik, polizchilik va kartoshkachilikda yil davomida oyma – oy bajariladigan tadbirlar taqvimi. Toshkent, 2008. – 39 B.
8. Azimov B.J., Bo„riev X.Ch., Azimov B.B. Sabzavotlarning kimѐviy tarkibi, ularning oziq–ovqat sifatidagi hamda shifobaxshlik xususiyatlari. // Sabzavot ekinlarining biologiyasi. Toshkent: “Mexnat”, 2001. – 13–17 B.
Xolmamatov, J. J., & G'ofurova, M. S. (2023). SHIRIN QALAMPIR NAV VA DURAGAYLARINI ISSIQXONALARGA EKISH MUDDATLARI. Academic Research in Educational Sciences, 4(1), 429–435. https://doi.org/
Xolmamatov, Jamshid, and Mashhura G'ofurova,. “SHIRIN QALAMPIR NAV VA DURAGAYLARINI ISSIQXONALARGA EKISH MUDDATLARI.” Academic Research in Educational Sciences, vol. 1, no. 4, 2023, pp. 429–435, https://doi.org/.
Xolmamatov, J. and G'ofurova, S. 2023. SHIRIN QALAMPIR NAV VA DURAGAYLARINI ISSIQXONALARGA EKISH MUDDATLARI. Academic Research in Educational Sciences. 1(4), pp.429–435.