SUT VA SUT MAHSULOTLARINI SIFAT VA XAVFSIZLIK KO‟RSATKICHLARI TAHLILI
Maqola haqida umumiy ma'lumotlar
Ushbu maqolada sut va sut mahsulotlarining inson organizmi uchun axamyati uning kimyovi tarkibi, sifat va xavfsizligini ta‟minlash, ularga texnik reglamentlar asosida qo‟yilgan talablar, ularning orgonaleptik, fizik-kimyoviy va mikrobialagik baholash bilan bog‟liq masalalari yoritilgan
1. 2022–2026 yillarga mo„ljallangan Yangi O„zbekistonning taraqqiyot strategiyasi to„g„risida. T.: 2022 yil 28 yanvar, PF-60-sonli O„zbekiston Respublikasi Prezidentining Farmoni.
2. O„zbekiston Respublikasi “Oziq-ovqat mahsulotining sifati va xavfsizligi to„g„risida” gi qonuni. T.: 1997 yil 30 avgust. 483-I-son.
3. Fayziev J.S., Qurbonov J.M., Oziq-ovqat mahsulotlari tadqiqotining fizik kimyoviy uslublari, Toshkent , Ilmi Ziyo 2009. 179-185b.
4. Крючкова В.В. Технология молока и молочных продуктов: учебное пособие. Донской ГАУ. – Персиановский: Донской ГАУ. - 2018. – 232 с.
5. Шалапугина, Элеонора Петровна. Технология молока и молочных продуктов: учебное пособие / Э. П. Шалапугина, Н. В. Шалапугина. - М.: Дашков и К, 2013. - 301 с.
6. Твердохлеб, Галина Васильевна. Технология молока и молочных продуктов: [учебное пособие] / Г. В. Твердохлеб, Г. Ю. Сажинов, Р. И. Раманаускас. - М.: ДеЛи принт, 2006. - 614, [1] с.
7. Хакимов Д. В., Мирзаев О. А. ЗАДАЧИ МЕТРОЛОГИЧЕСКОГО ОБЕСПЕЧЕНИЯ В ПОВЫШЕНИИ КАЧЕСТВА АГРОПРОМЫШЛЕННОЙ ПРОДУКЦИИ //СОВРЕМЕННОЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЕ СОСТОЯНИЕ ПРИРОДНОЙ СРЕДЫ И НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ РАЦИОНАЛЬНОГО ПРИРОДОПОЛЬЗОВАНИЯ. – 2017. – С. 1657-1660.
8. Мамажонов А. А., Хакимов Д. В. У., Туйчиев А. Т. Управление входным контролем компонентов //Universum: технические науки. – 2020. – №. 6-1 (75). – С. 69-73.
9. ГОСТ 23452 Методы определения остаточных количеств хлорорганических пестицидов. 10. Хакимов Д. В., Кулдашев Ж. У., Эрматов А. Б. УЛУЧШЕНИЯ ПОТЕНЦИАЛА НАЦИОНАЛЬНОЙ ИНФРАСТРУКТУРЫ КАЧЕСТВА И ПРОБЛЕМЫ ЭКСПОРТА ПЛОДООВОЩНОЙ ПРОДУКЦИИ //Итоги и перспективы развития агропромышленного комплекса. – 2018. – С. 502.
Karimov , U. M., Muminov , N. S., & Xakimov , D. V. (2022). SUT VA SUT MAHSULOTLARINI SIFAT VA XAVFSIZLIK KO‟RSATKICHLARI TAHLILI. Academic Research in Educational Sciences, 3(11), 606–616. https://doi.org/
Karimov , U. , et al. “SUT VA SUT MAHSULOTLARINI SIFAT VA XAVFSIZLIK KO‟RSATKICHLARI TAHLILI.” Academic Research in Educational Sciences, vol. 11, no. 3, 2022, pp. 606–616, https://doi.org/.
Karimov , M., Muminov , S., and Xakimov , V. 2022. SUT VA SUT MAHSULOTLARINI SIFAT VA XAVFSIZLIK KO‟RSATKICHLARI TAHLILI. Academic Research in Educational Sciences. 11(3), pp.606–616.