VICIA FABAL. O‘SIMLIGINING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI VA XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI
Ushbu maqolada adabiyotlar tahlil natijalari keltirilgan bo‘lib, Vicia faba L. turi urug‘ tarkibida 32-40% oqsil, 56-60% uglevod, 2,5% shakar, 2% ga yaqin yogʻ, askorbin kislota (vitamin C), karotin (provitamin A) va ko‘p miqdorda mineral tuzlar, asosan kaliy, kaltsiy,fosfor, magniy, oltingugurt hamda temir elementlari uchraydi. Bugungi kunda oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash maqsadida loviya o‘simligini moslashtirish, genetik, fiziologik xususiyatlari bo‘yicha tadqiqotlar olib borish natijasida irsiy jihatan boyitilgan duragaylar olish, serhosil hamda tashqi muhitning stress omillariga chidamli yangi tizma va navlarni yaratish ustuvor yo‘nalishlardan biri hisoblanadi.
Maqola sahifasiga o'tish
Maqola